/

办公装修选兴凯锐,直营办公装修好品质!

咨询热线 :

设计顾问在线

138-2213-6686


COPYRIGHT© 广西兴凯锐装饰设计工程有限公司 ALL RIGHTS RESERVED.
桂ICP备18011649号 网站建设:中企动力 南宁
联系电话:182-6090-6622 地址:南宁市友谊路48-6号21栋三层301号商铺

扫描关注
手机APP

NEW CENTER

新闻中心

民宿酒店装修设计欣赏!

浏览量

∇ 茶室1,Tea room 1
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

项目位于江苏省南京市江宁区,距离江宁区中心约11.7公里,四面农田,前后两处水塘,亦可遥望见北方连绵起伏的群山,一派田园风光。业主希望利用废弃的屋舍扩建民宿,以期在城市边缘打造一处隐归田园的居所,朴素地再现田园牧歌,又不失对高品质居住环境的追求,让久居城市的人群在自然景观中得到心灵的释放。

The project is located in Jiangning District, Nanjing City, Jiangsu Province, about 11.7 kilometers from the center ofJiangningDistrict, surrounded by farmland. There are two ponds in front and behind the project, you can also see the rolling mountains in the north, and enjoy the pastoral scenery.The owners hope to use the abandoned houses to expand the boutique hotel, so as to create an idyllic residence on the edge of the city, to simply reproduce the idyllic lifestyle, without losing the pursuit of high-quality living environment, so that people who have lived in the city for a long time can get spiritual release in the natural landscape.

 

∇ 建筑外立面,Elevation
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

原场地由一个开间21.6m,进深8.2m的房舍和前后两个院落构成,设计将原始建筑平面于东西向等分,保留原有门窗、结构梁,形成三个相对独立的居住单元,保证了各自的独立私密性,运营方面也可作分开出租。

The original site is composed of a room of 21.6m long and 8.2m wide, with two front and rear courtyards. The design divides the original building plan equally from east to west, retains the original doors, windows and structural beams, and forms three relatively independent living units, ensuring their independence and privacy. Therefore, they can be rented separately in operation.

∇ 概念平面图,Floor plan concept
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 起居空间,Living space
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 茶室2,Tea room 2
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 餐区1,Dining 1
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

原始建筑5.3m的层高为阁楼的打造提供了一个契机,设计得以超越常规套房模式的独有客房布局,形成三种不同高度的空间平台:一层空间、过渡空间(阅读区)和阁楼空间,极大地丰富了竖向上的空间体验,随着空间标高的增加,私密性逐步增强。每个套间面向的是一个亲密的小团体,因此我们希望室内的空间为人与人的交流互动创造平台与条件。

The 5.3m story height of the original building provided an opportunity for the creation of the attic, so that the design is able to go beyond the conventional suite pattern to have a unique room layout, which forms three spatial platforms at different heights: ground floorspace, transitional space (reading area) and the attic space. It greatly enriches the vertical space on experience. With the increase of space elevation, privacy is gradually enhanced.Each suite is for an intimate group, and we hope to create a platform and conditions for interpersonal interaction in this indoor space.

 

∇ 立体空间体系,Three-dimensional space system
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 休闲平台,Leisure platform
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 阁楼,Attic
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

我们试图构建空间的延续性和整体性,以打破传统室内“房间”限制的壁垒。建筑内部没有一处完全封闭的功能性空间,“似断非断”格挡设计代替了“门”:从一层就餐区透过衣架可若隐若现地窥探到卧室;卧室与阅读区通过的原始的树干木栏间隔限定空间的同时又保持了视线一定程度上的通透性;榻榻米式的茶艺区与客厅空间得以相互借景。

We tried to build the continuity and integrity of the space to break down the barriers of traditional indoor “room” restrictions.There is no fully enclosed functional space inside the building. Instead of the “doors”, “not totally blocked” partition is designed: the bedroom can be glimpsed through the clothes standin the dining area on the first floor; the bedroom and the reading area are separated by the original tree trunks to define the space while maintaining a certain degree of transparency of sight; the tatami style tea art area and sitting room can share scenery mutually.

∇ 餐区2,Dining 2
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 餐区3,Dining 3
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 卧室,Bedroom
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 茶室3,Tea room 3
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

阁楼卧室东西向的界面上试图营造“户外”的状态,帐篷自然露营在田野上的感觉,可以想见皓月当空,与君同坐帐篷中,在可俯瞰四周,可从天窗瞭望星空,安然闲适。

On the east-west interface of the attic bedroom,we tried to create an “outdoor” state. The tent naturally camps in the field. You can imagineseeing the bright moon in the sky, sitting with your lover in the tent, overlooking the surrounding, and looking at the stars from the skylight at ease.

 

∇ 阁楼天窗,Loft skylight
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 后院夜景,Backyard night scene
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 书架台阶,Bookshelf steps
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

外部景观平台通过控制庭院之间隔断的开合,实现“私密休憩”与“开放聚会”之间两种空间模式的自由转换,以实现多样化空间需求,满足不同人数租客。

By controlling the opening and closing of the partition between the courtyards, the external landscape platform realizes the free transformation of the two space modes of “private rest” and “open party”, so as to realize the needsfor diversified space anddifferent amount of tenants.

∇ 后院,Backyard
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

材料与乡野元素运用:入户秋千、绳垂挂下的沙发吊床是心归田园的悸动;质感斑驳的浅灰色艺术墙漆结合古朴的老榆木装饰,餐桌区顶部纱幔自木架悬挂来,整体透出如置身乡间的野趣,飘渺悠闲,古朴静谧。用朴素的材料组合打造出了素雅且极具辨识度空间。

Application of materials and rural elements: the swing at the entrance, the sofa hammock hanging by the rope represent the desire of returning to the countryside; the light gray art wall paint with mottled texture matches the old elm wood decoration, gauze curtain of the coping in the mensal area is hanged from wooden frame, the whole building gives the rustic charmlike being in the countryside, ethereal and leisured, simple and quiet.Simplematerials were used to create an elegant and very recognizable space.

 

∇ 老榆木隔断,Old elm partition
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 秋千,Swing
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 茶室4,Tea room 4
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

室外景观平台也延续木门的肌理,青砖铺地,亦用作镂空围墙,顶部布满蓑草的凉亭和竹木编织的茶座,可游可憩,这时候再远眺远方的山、村落的袅袅炊烟和脚下的水,正应了一句诗:

The outdoor landscape platform also continues the texture of the wooden door, and the black bricks are usedto pave the floor and to build the hollow wall. The pavilion covered with Chinese alpine rush on the top and the tea seat woven with bamboo can be used for travel and rest. At this time, we can look out into the distance to the faraway mountains, wisps of smoke rose continuously from the village chimneys and the water under our feet, which just corresponds the poem:

 

∇ 建筑环境,Environment
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

暂离城镇居乡野,屋外炊烟悬半沟。是处临溪接翠岭,此身喜静羡清幽。

Temporarily leave the town for the countryside, outside cooking smoke hanging half ditch. Being in the clean rivers and green mountains,I enjoy this quietnessand beauty.

 

∇ 前门,Front door
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 卧室吊床,Bedroom hammock
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

入口处做挑檐处理,呼应原建筑的徽派檐口,一上一下形成韵律感,入口挑檐打破单调缺乏变化的立面的同时,为游客提供了标识及引导功能。结合外嵌的浴室空间,正好为入口构造了一个内凹的灰空间,保证了良好的隐蔽性。

The eaves at the entrance echo the Hui-style cornices of the original building, forming a sense of rhythm from top to bottom. The eaves at the entrance break through the monotonous and lack of changes in the facade, at the same time, providing visitors with signs and guiding functions.Combined with the built-in bathroom space, a concave grey space is constructed for the entrance to ensure good concealment.

 

∇ 建筑环境(夜),Environment (Night)
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 前院,Frontcourt
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

踏青石板路而来,叩开木门,在原木青砖的古朴世界中品味素雅和野趣的同时又能享受乡间贴近自然的生活与居住状态。

Step onto the black brisk road, knock open the wooden door, savor simple but elegant and rustic charmin the primitive world of logs and black bricks, in the meantime, enjoy the rural life and live condition that close to nature.

 

∇ 平面图,Floor plan
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 立面图,Elevation
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 剖面图,Section
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

∇ 地面构造节点,Floor detail
平介设计,南京,泊舍,民宿设计,设计酒店,项目投稿

 

完整项目信息
项目名称:泊舍
设计方:平介设计
公司网站:parallect-design.com
联系邮箱:di.huang@parallect-design.com
项目设计&完成年份:2019
主创及设计团队:主创:黄迪 团队:孙雪怡,陈雪琦,杨楠
项目地址:南京,江苏
建筑面积:300㎡
摄影版权:姚杰奇
客户:慢姑娘田园泊舍轰趴民宿
合作方:苏州再造设计